Veiligheid op Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot

Elke dag een prettig klimaat

Een fijne, veilige en prettige sfeer: daar werken we structureel aan. Dit doen we door veel aandacht te besteden aan samenwerken, samen spelen en samen vieren. Ook bespreken we conflicten met onze kinderen en leren we ze hoe ze deze kunnen voorkomen en oplossen.

Kanjertraining

Om onze kinderen bewust te laten worden van zichzelf en van elkaar werken we met de Kanjertraining. Het doel van deze training is dat kinderen positief over zichzelf en anderen leren denken. Het resultaat ervan is dat kinderen minder last hebben van sociale stress. In elke groep heeft de Kanjertraining al voor een ‘manier van leven’ gezorgd: kleuters hoor je roepen ‘Stop, houd op met duwen!’ en kinderen uit groep 5 lossen in de pauze een probleem samen op. De Kanjertraining geeft kinderen handvatten om in iedere sociale situatie goed te kunnen handelen. De Kanjertraining is oordeelvrij.