Het team van Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot

Dit zijn wij!

Het team van Kindcentrum de Bongerd & Antoniusschool Oirschot bestaat uit krachtige professionals die hun eigen specifieke talenten en kwaliteiten hebben. Vanuit die eigen kwaliteit zoeken we de verbinding op en werken we intensief samen. Zowel het team onderwijs als het team opvang heeft een Daltonscholing gevolgd, waardoor iedereen optimaal kan denken en handelen vanuit de Daltonvisie. Ook zit er veel deskundigheid in het team. Zo hebben we bijvoorbeeld twee leerkrachten met een master Special Educational Needs en verschillende teamleden met specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van dyslexie. Ook hebben we een Daltoncoördinator die samen met de directeur verantwoordelijk is voor de kwaliteit van ons Daltononderwijs.

Het team bestaat uit leerkrachten, pedagogisch medewerkers van de opvang, een intern begeleider, een interieurverzorgster, een conciërge, een administratief medewerker en de directeur. Samen gaan we uit van vertrouwen en de mogelijkheden van ieder kind.

‘De onderlinge verbondenheid in ons team is groot, dat werkt fijn. In ons team ligt de focus ook op talent en de ontwikkeling hiervan.’

Professionalisering

Om continu te werken aan verbetering heeft ons team zich verdeeld over drie werkgroepen: onderwijsinhoudelijk, ondersteuning en pedagogisch. De resultaten van die werkgroepen bieden een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het onderwijs op individueel niveau, teamniveau en schoolniveau. Zo werken we samen aan de professionalisering van ieder teamlid én de organisatie als geheel.

Leerkrachten

• Perry Maes

Ondersteuning (ma-di-do)

• Roxanne Holsheimer